Azi doare neiubirea

12 09 2008
  

Foto de aici
Astazi doare din nou.
 
Astazi ganduri subtiri se impletesc ca fumul: iubirea e un lucru mare; iubesc fara scop si fara motiv; asa iubesc, sucit. Iubirea se impelteste cu gandurile si cu timpul si ard impreuna. Iar scrumul ce ramane spune: iubirea e o lipsa. Iubirea e un gol pe care-l umplem cu clipe.
 
Iubirea e pierduta, ratacita pt mine. Iubirea e uitata intr-un colt, prafuit de trecerea anilor.
 
Sa crezi ca iubesti nu e iubire, sa iubesti si sa nu fii iubit nu e iubire, sa nu iubesti si sa fii iubit nu e iubire, sa vrei sa iubesti nu e iubire, sa tii secreta iubirea nu e iubire, sa te invarti in jurul iubirii nu e iubire, sa te ascunzi de iubire nu e iubire. Toate astea le fac si toate astea nu sunt iubire. Sunt doar simulari, copii palide; desenez din memorie un lucru abia zarit cu mult timp in urma. Nu are cum sa-mi iasa bine sau frumos.
 
La mine miroase mereu a dor, pe inima, pe covor (citeam pe undeva pe-aici)… Dar dorul nu e iubire. Dorul de ceva ce ai pierdut nu e iubire, dorul de ceva ce n-ai avut nu e iubire. E tacere si regret si gust amar in piept. Zambetul galben de pe buze nu e iubire, vocea cu care spui numele lui nu e iubire, clipele desirate ca un fular vechi nu sunt iubire. Sunt doar fire subtiri ca panza de paianjen care incearca sa tina legata o corabie de mal. Nu au cum sa reziste.
 
Pasii astia facuti in fiecare zi, repetati tot timpul, lasa urme adanci in ciment. Urme care iti atrag toti pasii viitori ca un magnet si cu fiecare clipa drumul asta vechi devine tot mai mult singurul drum pe care vei pasi vreodata. Si familiarul asta doare.
 
Doare mai mult prezenta golului decat absenta plinului. Nu doare atat urma palida, imaginea transparenta a unui corp care a existat la un moment dat, cat doare tot spatiul gol ce o inconjoara.
 
Din cand in cand, doare totul. Azi doare. Azi doare lipsa, doare timpul, fie ca trece, fie ca sta, doare tacerea si doare orice sunet care o intrerupe, dor departarile si fiecare pas facut.
Doare tot.
 
 
Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

13 09 2008
anaAyana

Ai descris atât de bine o stare despre care nu aş fi avut curaj să scriu şi care mă bântuie şi pe mine zilele astea.

4 10 2008
Anonim

asa este…imi este greu sa realizez dar exact asta simt si eu. Doare:(

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: