Adanc si nedefinit

9 12 2009

Foto de aici.

Drag sentiment de tarziu, de dulce inserare dureroasa, resimtita adanc in oase, strecurata pe sub piele ca o pelicula de apa, incalzindu-te si racindu-te totodata. Familiarul tot adunat in aceasta clipa, intr-un fosnet de pasii sub ferestre, in inghititura cea mai dulce de cafea de pe fundul canii, in zgomotul monoton al tastelor si in timpul acesta care pluteste pe deasupra tuturor capetelor.

Nici nu mai conteaza data din calendar, cantecele ce curg pe shuffle, telefonul ce suna sau asteapta sa sune, cine esti sau ce trebuie sa faci. Totul se suspenda, cumva, in unele inserari, si timpul redevine abstract cum ar trebui sa fie. Nu numere, ci clipe. O singura clipa, intinsa peste toate. Tarziul pluteste, nu se poate altfel. Nu il atingi, nu il vezi, il simti, adanc si nedefinit, in tine, si te simti tu insuti altul, adanc si nedefinit ca timpul.

In acest tarziu, cuvintele atat de dragi isi pierd sensul, si nu mai conteaza ele, ci cadenta lor. Cand totul devine mov si gri, totul devine poezie. Esenta de poezie, fara cuvinte, ci doar ritmul lor, adanc si nedefinit. Auzi cuvintele, dar nu le recunosti, iar sensul il extragi din pasul lor sacadat, din alternanta vocalelor si consoanelor si semnelor de punctuatie si ai putea citi orice, totul isi gaseste ecou in tine si intelegi totul, fara sa stii ce intelegi.

Si nu mai cauti nimic, pentru ca toate sunt in tine, ti se izbesc de plamani si de pielea din spatele degetelor si asta ti-e suficient, oricum nu le poti simti mai adanc de atat.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

2 responses

10 12 2009
mihaela13o

„Tarziul pluteste, nu se poate altfel. Nu il atingi, nu il vezi, il simti, adanc si nedefinit, in tine, si te simti tu insuti altul, adanc si nedefinit ca timpul.” – mi-a plăcut în mod deosebit! Scrii minunat…

10 12 2009
ammelie

Multumesc, Mihaela 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: