Asta e un loc de toamna

1 09 2010

Foto de aici.

Azi e si potrivit. Azi, 1 septembrie, toamna e binevenita. Ieri o priveam cu ciuda din spatele ferestrei cum se plimba pe strazi, cautandu-si locul. Azi dimineata i-am deschis fereastra si am poftit-o sa treaca si pe la mine putin. A intrat, miscand perdele si si-a asezat mirosul pe toate fotoliile. M-a ajutat apoi sa imi caut adidasii si hanoracul gri, certandu-ma prieteneste: ‘De ce nu ti le-ai pregatit mai din timp? Nu stiai ca vin?’.

M-am prefacut imbufnata, dar deja incepusem sa-mi amintesc de ce imi place de ea. Tocmai felul asta al ei, de a te certa si de a-ti zambi in acelasi timp, de a-ti fi si rece si calda. De a-ti trezi chef de cuibarit in patura pana la pranz si de a porni la drum de dimineata, intr-un tren aglomerat, spre niste munti. In acelasi timp. Mi-a fost dor de ea, imi dau seama. Si de vantul ei rece. Si de drum spre casa cand afara e deja intuneric. Si de esarfa mea.

Totusi, esarfa am lasat-o azi acasa. Mai e inca putina vara in mine. Mai am inca putin soare pe care sa mi-l infasor in jurul gatului, in loc de esarfa. Mai am putin cer senin sub gene. Sper sa mai am si deasupra lor. Macar inca putin.

Dar azi imi place locul asta.
Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

1 09 2010
Asta e un loc de toamna - Ziarul toateBlogurile.ro

[…] Asta e un loc de toamna Wed Sep 01, 2010 12:06 pm Foto de aici. Azi e si potrivit. Azi, 1 septembrie, toamna e binevenita. Ieri o priveam cu ciuda din spatele ferestrei cum se plimba pe strazi, cautandu-si locul. Azi dimineata i-a deschis fereastra si am poftit-o sa treaca si pe la mine putin. A intrat, miscand perdele si si-a asezat mirosul pe toate fotoliile. M-a […] […]

9 09 2010
alutzu @ CornerParadise

septembrie luni…o melodie perfecta de ascultat in ac anotimp:Pnumai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: