Sensuri

15 06 2011

Almost leaving, almost being here.
Intotdeauna aproape, niciodata pe de-a intregul.
Esti impartit intre o lume in care oamenii tac si o lume in oamenii vorbesc din spatele ferestrelor inchise. Le vezi doar buzele miscandu-se, nu ii auzi, nu ii intelegi. Doar presupui.

Tacea, inaintand prin viata cum inaintezi prin aerul rece al unei dimineti din mijlocul saptamanii. Asteptand. Gandind incet, molcom, fara scop si fara directie.

Cuvintele pot fi iubite, gandea, doar daca inseamna ceva sensul lor, nu doar ele insele. Nu ce inseamna iubirea pentru mine, ci ce inseamna sensul iubirii pentru mine. Apoi deschidea umbrela, sau cumpara un ziar sau deschidea usa unui magazin si se indeparta de cuvinte si de sensul sensului lor. Minute sau ore mai tarziu isi amintea brusc gandul de dimineata, doar pentru a-l indeparta cu o clipire mai apasata. Sensurile se pierd in rutina zilelor.

Nu credea asta cu adevarat. De fapt, cel mai mult ii placea sa zgarie rutina orelor in cautare de sensuri. Exact cum cureti cu unghia rugina de pe o masa veche, descoprind in spatele ei culorile altor timpuri. Impletea timpurile si cuvintele cautand sensuri si pacea, oricat de relativa, pe care i-o aduceau acestea.

Nu era tristete. Poate doar resemnare in acea cautare potolita. Febrilitatea si nerabdarea erau de mult uitate, deja straine. Nu mai cauta cu un scop, nu mai urca nicun munte, nu mai dorea sa cuprinda cu ochii toata zarea. Nu rascolea cotloane, nu intreba in stanga si in dreapta, nu alerga. Mergea incet, usor, tacut. Ca in orice dimineata rece din mijlocul saptamanii. Avea rabdare, si poate tocmai de aceea, sensurile ii apareau cuminti in cale din cand in cand. Tot ce trebuia sa faca era sa le vada si sa le culeaga.

Le pastra ca intr-un ierbar, privindu-le, dar uitand ca mai trebuia sa le si inteleaga. Se multumea sa le stie acolo, adunate si gasea consolare in gandul ca le putea folosi oricand.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

23 06 2011
Cristian

surprinzator si placut
suspensie atemporala introspectiva
ceremonia ceaiului – Chado
destin si dorinta
eu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: