Beautiful places

Lumea asta este atat de mare si are atat de multe locuri minuntate care asteapta sa fie descoperite!

M-am gandit sa insir aici cateva minuni mai mult sau mai putin cunoscute.

Ghetarul Perito Moreno

Situat in sud-vestul provinciei Santa Cruz din Argentina, ghetarul Perito Moreno este una dintre cele mai impresionante atractii turistice ale Patagoniei. Are o suprafata de 250 de kilometri patrati si o lungime de 30 km, cu peretii inalti de 90 m. Este cea de-a treia rezerva de apa dulce din lume. Cercetătorii sustin ca acesta este singurul ghetar din lume care nu se topest: primind constant o masa de gheata similara cu cea pe care o pierde, masa lui ramane aceeasi.

Surse: wikipedia, realitatea.net

Cristo Redentor

Statuia lui Cristos Mantuitorul de pe muntele Corcovado este unul dintre simbolurile Braziliei. Monumentul, sfintit la data de 12 octombrie 1931, are o inaltime de 30 m, impreuna cu soclul 38 de m, latimea la nivelul bratelor 28 m si o greutate de 1145 tone. Exista mai multe copii ale statuii in Brazilia, Portugalia si Bolivia.

Sursa: wikipedia

Terasele de la Pamukkale

Terasele de calcar de la Pamukkale, Turcia, au aparut in urma unui fenomen de mii de ani de depunere a calcarului conţinut de izvoarele termale. Formele rezultate sunt absolut spectaculoase: platouri inundate de apa azurie, stalactite aparent fragile ce ascund buchete de leandrii, terase ce alternează cu mici cascade. In apropiere se afla si ruinele cetatii Hierapolis. In lume mai exista doua locuri asemanatoare teraselor de la Pamukkale: Mammoth Hot Springs (USA) si Huanglong (China).

Surse: wikipedia, alibabatour.com

Marele Zid Chinezesc

zid

Marele Zid Chinezesc a fost construit (incepand probabil in a doua jumătate a secolului V i.e.n) cu scopul de aparare a granitei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este o constructie gigantica, considerata dupa volum ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime controversata, dupa datele mai recente ar fi avut o lungime de 6 350 km, zidul principal avand 2 400 km lungime. Zidul a fost construit dupa un sistem care leaga intre ele mai multe fragmente de varsta diferita. Lasat in paragina incepand cu secolul al XIX-lea, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei. Cu toate astea, numai o mica portiune din zid a fost reabilitata si accesibila turistilor.

Sursa: wikipedia

Praga


Praga, ‘Orasul de Aur’, este un adevarat magnet pentru turisti care vin si revin aici, cuceriti de romantismul si aerul de trecut fermecator al orasului. De vizitat: Oraşul Vechi (Staré Město) şi Piaţa Oraşului Vechi, Ceasul Astronomic, Podul Carol, Oraşul Nou (Nové Město) şi Piaţa Wenceslas, Malá Strana, Castelul Praga şi Catedrala Sfântul Vit, Castelul Vyšehrad, Petřínská rozhledna, o copie la scara 1:5 a Turnului Eiffel, Metronomul din Praga, etc.

Sursa: wikipedia

Salar de Uyuni

Desertul bolivian Salar De Uyuni se  intinde pe o suprafata de aproximativ 8.000 kilometri patrati, acoperita de cactusi, lagune cu apa de ploaie si mai ales de zece miliarde de tone de sare. Acest camp de sare este unul dintre cele mai izolate si inaccesibile platouri ale lumii; o destinatie a drumetilor ratacitori catre granita chiliana, aflata la mare departare de capitala Boliviei, La Paz. Este o panorama unica, suprarealista, un camp alb si gol care se intainde nemarginit. In timpul sezonului ploios, o impresionanta iluzie optica are loc, atunci cand apa care se formeaza pe suprafata sarii reflecta exact ca o oglinda cerul. Nimeni nu locuieste in inima acestui desert. In primul rand, nu exista vegetatie, iar sarea otraveste orice picatura de apa de la suprafata sa.

Sursa: Descopera.ro

 

Reclame

3 responses

13 02 2009
ana

extraordinar…sper sa ajung sa vizitez aceste locuri, sa-mi potolesc setea de calatorii….

22 12 2009
Mersul Trenurilor

incredibil cat de frumos se vede orasul Rio ..

28 12 2009
anca

Terasele de la Pamukkale chiar sunt un loc superbbbb !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: